Festes

A l´hivern, Llauri celebra la festivitat de Sant Blai, Bisbe i Màrtir.
Els veïns i veïnes de Llauri li tenen gran devoció a Sant Blai i quan arriba el dia 3, tothom participa a la Missa i Processó en el seu honor.
És tradicional repartir els rotllets beneïts i “passar-li el mocador a Sant Blai” per a curar el mal de gola.
A la processó de Sant Blai han participat als últims anys, la Muixeranga d´Algemesí, la dança dels Cavallets o l’Associació Napoleònica.
Les festes de Sant Blai tenem com a principal atractiu la tradicional fira, on la gent passeja pels carrers per a comprar a les parades o pujar als xiquets a les atraccions.
També es celebra el concert de la Banda de Música de l´Ateneu.

El dia 6 de Febrer, Llauri celebra la festivitat del Santíssim Crist de la Fe, amb la seua tradicional Missa i Processó.

Sant Llorenç és el patró de Llauri. Les festes patronals es celebren juntament amb les del Crist. A les festes patronals es realitzen activitats encaminades a tots els col.lectius: missa i processó, jocs infantils, sopars, paella gegant, espectacle de revista i orquestres per a totes les edats, així com el concert de la Banda de Música de l´Ateneu.
El cap de setmana setmana abans de la festivitat del Stm. Crist de la Fe, es celebra la desfilada de les Comparses de Moros i Cristians. Des de fa més de 20 anys que es celebra la desfilada que actualment compta amb la participació de les comparses mores Alkabir i Al-Sharab. Aquest any s’ha incorporat la filada cristiana Els cavallers de la Taula Redona.
La Pedania de l´Aldea del Senyor, celebra les seues festes en honor a Sant Pere al mes d´agost, que és quan la pedania està plena de gent que estiua allí.
A les festes de Sant Pere es realitza la tradicional “poalà”, els jocs infantils i la “xocolatà”, els sopars i balls.
El dia 15 tots els veïns acompanyen a Sant Pere a la Missa i Processó.

El nostre poble té dues falles: la Falla del Poble i la Falla Llauri, on participen la majoria dels veïns i veïnes en les tradicionals festes falleres.
Les falles de Llauri omplin durant la setmana fallera els carrers de Llauri de música, festa i pólvora.

Des de fa uns anys que la celebració de la Setmana Santa compta amb la participació de dues Confraries, la del Santíssim Crist de la Passió i la de la Mare de Deu dels Dolors i Crist Redentor.